Farrow & Ball

VERF

Beste ingredienten

Sinds John Farrow samen met verfpionier Richard Ball vele jaren geleden het bedrijf oprichtte, leeft onze passie voor het produceren van verf met behulp van uitsluitend de beste ingrediënten volgens eeuwenoude productiemethoden voort tot op de dag van vandaag. We produceren alle producten zelf in onze fabriek in Dorset, Engeland, de thuishaven van Farrow & Ball sinds het prille begin. Elk product dat onze fabriek verlaat wordt uitermate nauwkeurig bekeken om verzekerd te zijn dat onze verf Elephant’s Breath geen Dead Salmon is en dat ons prachtige behang haar unieke tastbare structuur behoudt.

Intense verfkleuren

Er schuilt een ware alchemie in onze verven. Het is de hoge concentratie van pigment, rijke bindmiddelen en eigenzinnige aard van onze specifieke ingredienten die een onwaarschijnlijk intense diepte in kleur geeft. Wij geloven dat verf veel meer is dan een vernis. Er is een reden waarom onze verf ‘Borrowed Light’ de precieze kleur is van zonlicht die over schaduw schijnt. Onze verven geven huizen vorm.

Aandacht voor detail

Farrow & Ball staat bekend om haar aandacht voor detail en uitstekende kwaliteit. En het is onze pietluttige benadering van elke geproduceerde hoeveelheid verf die ervoor zorgt dat het de hoogste kwaliteitsstandaarden overtreft. Al onze producten zijn op basis van water en vriendelijk voor het milieu, wat aangeeft dat schoonheid zeker niet ten koste hoeft te gaan van onze aarde.

Eigenzinnig

We besteden ook bijzonder veel tijd en aandacht aan het kiezen van onze kleuren. Al onze 132 kleuren hebben echt hun plaats op de kleurenkaart verdiend. Dit wordt nog eens benadrukt door de bijzondere namen die wij aan onze verf geven, waarvan vele historisch geworteld zijn. Want onze eigenzinnige verfnamen zijn inmiddels iconisch: wie noemt er nou zijn verf ‘Elephant’s Breath’ ? Maar al onze namen hebben een betekenis. Dead Salmon bijvoorbeeld, komt van een schildersrekening uit 1805 voor de bibliotheek van Kedleston Hall. Dead verwijst hier naar de laksoort die is gebruikt.

BEHANG

Creatieve interieurs

Farrow & Ball behang heeft een diepgewortelde en kleurrijke geschiedenis en wij zijn er trots op hier deel van uit te mogen maken. Van de Egyptenaren tot de Renaissance in Europa, de kunst om wanden te versieren met kleuren, patronen en taferelen bestaat al eeuwenlang en blijft een integrale rol spelen in de creatie van schitterende, creatieve interieurs. Engeland was gedurende de gehele ontwikkeling van de druktechniek een pionier op het gebied van de behangproductie. Door het gebruik van eeuwenoude methoden hebben wij het voorrecht gehad een bijdrage te leveren aan deze geweldige ontwikkeling. Ons tijdloze, handgemaakte behang houdt een gekoesterde traditie in stand.

Een Uniek Karakter

Behang wordt meestal gemaakt met inkt. Wij gebruiken echter onze eigen traditioneel geproduceerde verf; dit geeft ons behang de rijke, tastbare textuur die zo kenmerkend is voor Farrow & Ball. Ieder ontwerp is gebaseerd op dessins uit tijdloze, herinneringsvolle behangarchieven en stoffen en patronen uit alle windstreken. U zult zien dat wij uitsluitend de meest verfijnde en elegante ontwerpen in onze collecties opnemen. In naleving van de traditie die in het leven is geroepen door onze oprichters, maken wij gebruik van blok- en trogdrukmethoden. En omdat we zo veeleisend zijn als het gaat om kwaliteitscontrole, wordt ons behang uitsluitend door onze eigen ambachtslieden gemaakt in onze fabriek in Dorset in Engeland. Voor de perfecte print en weergaloze kleurschema’s gebruiken we milieuvriendelijk, door de FSC* goedgekeurd papier en onze eigen watergedragen verf met minimale VOS-gehalte. En voor extra sterkte en vlekbestendigheid geven we ons behang een speciaal ontwikkelde beschermlaag.

Onze Designs

Wij laten geen mogelijkheid onbenut. Als er ergens een mooi design te vinden is, zal ons creatieve team het ongetwijfeld opsporen. Van de archieven in de National Gallery tot de dealers in antieke stoffen in New York, de bronnen van inspiratie zijn eindeloos. Het enige dat we van hen vragen is dat ze de ‘klassiekers van de toekomst’ eruit pikken – tijdloze ontwerpen die zowel eigentijds als traditioneel, en volledig uniek zijn. En omdat we uitermate vakkundig zijn op het gebied van de blokdruktechniek, zijn wij in staat om zelfs de ingewikkeldste dessins aan onze traditionele productiemethoden aan te passen. Iets waar ons creatieve team uitermate tevreden over is.

Het maken van ons behang

Ons kleine team van vakbekwame ambachtslieden zijn naar eigen zeggen behangfanaten. Het behang dat ze vervaardigen, aan de hand van traditionale methoden, voldoet aan de hoogste normen. Het is een product van een uitzonderlijke kwaliteit en schoonheid.
We passen drie technieken toe bij het produceren van ons behang: de open trogmethode voor streep- en striépatronen, de flatbed blokdrukmethode voor grootschalige patronen met een lange patroonherhaling en de roldrukmethode voor kleinere patronen met een korte patroonherhaling. Dit is een lang en ingewikkeld proces waarbij ieder component van de productielijn uiterst nauwkeurig wordt uitgemeten in overeenstemming met het geselecteerde design. U begrijpt nu waarom we zoveel respect hebben voor onze ambachtslieden.

Basispapier

We behandelen ons basispapier eerst met een laagje Farrow & Ball verf dat met een kwast wordt aangebracht. Dit geeft ons behang een levendige, diepe en tastbare structuur. We maken gebruik van 70 basiskleuren waarvan de meerderheid uit ons verfassortiment afkomstig is.Andere tinten zijn specifiek ontwikkeld als een ondergrondkleur voor ons behang. Om het beste uit iedere kleur te halen, stellen we onze kwasten in op de snelheden en hoogten die het beste bij de geselecteerde verf passen. En om te garanderen dat de dekking en de gelijkmatigheid van de kwaststreken perfect is, houden onze ambachtslieden het proces nauwkeurig in de gaten. Wanneer het basispapier eenmaal van een laag verf is voorzien, wordt het in de droogoven gedroogd. Aansluitend wordt er gecontroleerd of de kleur naar wens is en wordt het basispapier opgeslagen, klaar voor het aanbrengen van het patroon.

Trogmethode

Farrow & Ball gebruikt de trogmethode voor de creatie van ons gestreept- en striébehang. Dit is een uitermate nauwgezet proces dat een nauwkeurig oog voor detail en een tikkeltje geduld vereist. Het is van essentieel belang dat de vloeibaarheid van de verf precies goed is zodat het probleemloos en gelijkmatig door de trogpads op het papier kan worden aangebracht; dit geeft ons behang de zo bekende tastbare textuur. De verf stroomt in de trog, vloeit door de schuimrubberen pads en wordt vervolgens op het papier aangebracht in de vorm van de basislaag. Het papier wordt daarna in de oven gedroogd en is klaar voor de tweede fase. Om de streep te creëren wordt er een andere tint gekozen. De verf stroomt door een tweede trog op individuele schuimrubberen pads, die stuk voor stuk met de hand zijn uitgesneden door onze vakmensen. We zijn uitermate zorgvuldig op het gebied van kwaliteitscontrole, dus vernieuwen we iedere schuimrubberen pad na het bedrukken van 3 tot 15 rollen behang. Dit stelt ons in staat een hoogwaardig, nauwkeurig design te handhaven.

Flatbed Blokdruk

We gebruiken de flatbed blokdrukmethode voor grootschalige dessins met lange patroonherhalingen. Bij deze methode, gebaseerd op technieken stammend uit de 18de eeuw en één van onze favoriete methoden, worden de blokken uiterst nauwkeurig met de hand gegraveerd met onze prachtige, complexe patronen. De verf wordt met behulp van een trog en een roller op het geëtste oppervlak van het blok aangebracht waarna het blok vervolgens voorzichtig op het papier wordt gedrukt; dit is te vergelijken met een stempel. We streven altijd naar de perfecte structuur dus aspecten zoals de druk die wordt uitgeoefend en de tijdsduur worden zorgvuldig gecontroleerd. Het blok wordt daarna voorzichtig opgetild en het papier wordt naar voren geschoven. De volgende print moet uiterst nauwkeurig worden uitgevoerd zodat de patronen volmaakt en naadloos op elkaar aansluiten. De vloeibaarheid van de verf is cruciaal bij het creëren van de karakteristieke Farrow & Ball textuur. Bij de flatbed blokdrukmethode maken we gebruik van een enigszins dikkere verf; voor een perfecte dekking en de tastbare, luxueuze structuur die men krijgt als de verf door het blok op het papier wordt achtergelaten.

Rolblokdrukmethode

Een aantal van onze ontwerpen zijn uitermate complex en het is een ware kunst om bij het printen een dergelijk detail te realiseren. De rolblokdrukmethode leent zich perfect voor dit werk en stelt ons creatieve team in staat de meest geraffineerde en fascinerende designs te creëren. Het ontwerp wordt vakkundig met de hand op een cilinder gegegraveerd. Deze wordt vervolgens van verf voorzien door een schuimrubberen roller die door een met verf gevulde trog wordt gehaald. Het rolblok wordt aansluitend over het papier gerold en het patroon wordt gedrukt. Bij dit proces wordt hetzelfde principe toegepast als bij de flatbed blokdrukmethode, maar de structuur van het behang verschilt door de manier waarop de roller de verf op het behangpapier achterlaat. Dit is een subtiel verschil, maar het vormt echter een integraal onderdeel van de unieke feel van het uiteindelijke behang. Een schitterend, driekleureneffect kan worden bereikt door het gebruik van twee rollerstations. Dit vereist een perfecte uitlijning maar het resultaat is een complex en nauwkeurig kleurenschema.

Glazuur

Farrow & Ball behang is niet alleen prachtig om te zien, het is ook slijtvast. We voorzien al ons behang van een laagje speciaal ontwikkeld glazuur wat betekent dat ze haar kwaliteit en schoonheid behoudt, lang nadat het product onze fabriek heeft verlaten. Ons watergedragen glazuur, dat een laag VOS-gehalte heeft en specifiek ontworpen is zodat het geen impact heeft op het uiteindelijke behang, is vlekbestendig en beschermt tegen pigmentverlies tijdens het reinigen. Als u Farrow & Ball behang koopt weet u dat u investeert in duurzaam behang dat tijdloos is op meerdere manieren.

Verf vs Inkt

Er is eigenlijk geen vergelijking mogelijk. Inkt creëert een tweedimensionale, homogene print; verf creëert een luxueuze, tastbare textuur die echt tot leven komt. Een foto van een olieschilderij is ook niet te vergelijken met het echte werk.
Laat uw vinger over het patroon gaan en voel het verschil. In tegenstelling tot inkt betekent het gebruik van laagjes verf op papier dat er geen twee prints identiek zijn. Dit is de reden waarom ieder behang dat wij produceren uniek is. Naast de karakteristieke textuur van ons behang hebben wij onze watergedragen Estate Emulsion specifiek geformuleerd voor een optimale viscositeit, hanteringsgemak tijdens het productieproces en snellere droogtijden.

Samengevat

Vervaardigd aan de hand van een diepgewortelde geschiedenis, van nature uniek en tijdloos mooi – ons behang steekt met kop en schouders boven de rest uit. Er zijn vele redenen waarom Farrow & Ball behang een reputatie heeft van ongeëvenaarde kwaliteit en schoonheid, maar naar onze mening zijn er enkele kwaliteiten die er echt uitspringen…

• Het feit dat wij verf gebruiken in plaats van inkt ligt ten grondslag aan de luxueuze textuur waar wij zo bekend om staan.
• Door het gebruik van de eeuwenoude trog- en blokdrukmethoden dragen we bij aan een rijke, diepgewortelde geschiedenis.
• Onze vakkundige, toegewijde ambachtslieden zorgen ervoor dat iedere rol die wij produceren voldoet aan de ongeëvenaarde kwaliteit die men van ons verwacht.
• De creatie van ons behang is van begin tot eind een fascinerend proces.