Elements of Interior

Styling

Elements of Interior werkt samen met een aantal bijzondere internationale stoffenhuizen en presenteert hun collecties bij de klant en houdt hen op de hoogte van de nieuwste stoffen en stylingtrends. In samenwerking met meubelfabrikant Baan uit Waddinxveen ontwikkelt zij de collectie Metropole.

Klankbord

Door de kennis van deze materialen, visualisatie van kleur en beeld en de dosis passie maar ook ervaring, fungeert Elements of Interior af en toe voor Pikes & Ducks als klankbord. Soms zijn er speciale en bijzondere stoffen nodig. Een andere keer vraagt de ruimte eerder om maatwerk meubelen dan standaard modellen. In samenspel met Elements of Interior kan Pikes & Ducks soms net dat beetje extra toevoegen en daarmee een verrassend totaal beeld neerzetten.

Luxe stoffencollectie

Malabar
De collecties van Malabar zijn zeer speciaal door de prachtige kleuren van India, de bijzondere structuur van de garens en door het proces waarmee de stoffen worden ontwikkeld. In eigen fabrieken in india worden de prachtige katoen en zijde met de hand geweven tot unistoffen, maar ook in streep-, ruit- en bloempatronen op de zo bijzondere en kenmerkende manier van malabar. Pikes & Ducks is lid van de Malabar Elite Club – dealers die een uitgebreide collectie hebben van deze prachtige stoffen.

Elements Fab
Elements Fab collection is de stoffencollectie met een hippe en stoere uitstraling en materialen zoals glacé linnen, velours en printstoffen. Elements Fur collection is een luxe bontcollectie en bestaat uit de mooiste kwaliteit fake fur, niet van echt te onderscheiden. Prachtige plaids en sierkussens maar ook per meter en in speciale afmetingen leverbaar. Luxe materialen voor de beste styling van het interieur.

Globe
De interieurstoffen van Globe hebben een prachtige country-lifestyle uitstraling. De stoffen bestaan uit de beste kwaliteit linnen en katoen en zijn bedrukt met diverse patronen als bloemen, toile de jouy en paisley. Ook traditioneel geweven engelse strepen en ruiten, zowel in bestorven, frisse maar ook warme tonen. Een duidelijke sfeer in een diversiteit van kleuren.

James Hare
Sinds 1865 ontwikkelt James Hare een collectie interieurstoffen die bestaat uit vele uni’s in handgeweven, dupion en taftzijde maar ook uit zijde met prachtig geborduurde patronen. Een meester in zijde! Uniek is de verwerking met een paperbacking, zodat een ruimte behangen kan worden met zijde maar de uitstraling geeft van wandbespanning.

Finishing touch
Voor de finishing touch in elk hedendaags interieur is er een uitgebreide collectie passementen. Er zijn traditionele, klassieke en moderne, maar ook eigentijdse passementen. Prachtige embrasses, kwasten, galons en franjes in materialen zoals jute, katoen, leer en zijde maakt deze collectie breed en zeer bijzonder.
Alles wordt grotendeels met de hand vervaardigd in Spanje.

Bijzondere behangcollectie

Jocelyn Warner uit Londen heeft haar uitgebreide behangcollectie ontworpen als tegenhanger van het reeds bestaande traditionele engelse behang en dat is haar gelukt. Zowel voor het behang als de stoffen zijn de steekwoorden: uitgesproken, modern, grafisch, eigentijds, patronen, metallics en kleurrijk.

Texam behang heeft een luxueuze, moderne, hippe, glamourouze en chique uitstraling, kortom de must have aan de muren. Naast een sterke kwaliteit in papier en vinyl gebruikt het designteam materialen als velvet, kristal, glas en metaal. De kleuren zijn voornamelijk grijs-, zwart, bruin-, en zandtinten, de patronen zijn eclectisch. Bijzonder behang ook voor bijzondere woonhuizen, kantoren, wellness, restaurants en hotels.

Maatwerk meubelen

Metropole is een Metropolitan zitmeubelcollectie. Deze collectie wordt in samenspel met Elements of Interior ontwikkeld en geproduceerd door meubelfabrikant Baan in Waddinxveen, een fabrikant die kwaliteit, comfort en service al jaren onderstreept. De ontwerpen komen tot stand door opgedane inspiratie in wereldsteden, de fashion industrie en het bezoeken van buitenlandse beurzen. De kracht van deze collectie is het eclecticisme ofwel het mixen van verschillende stijlen. De modellen komen tot zijn recht in de nieuw-klassieke en semi-moderne interieurs. Zo kan Pikes & Ducks de in uw interieur gekozen stoffen combineren met een meubel van een bijpassende stof naar wens. Met een ruime keus uit veel stoffencollecties, kan er een heel persoonlijke noot aan uw interieur worden toegevoegd.