Accent op de natuur in stijlvolle villa

De bewoners van deze grote authentieke jaren ’30 villa in een bosrijke omgeving voelen zich nauw verbonden met de natuur. Dit gevoel komt daarom als vanzelfsprekend terug in allerlei elementen van het interieur.

Ten eerste in de speelse gordijnen, die de hoge ramen flankeren van zowel de voor- als achterkamer. De prachtig stoffen zijn deels gemaakt van zijde en met fleurige kersenbloesem takken geborduurd. In de voorkamer vormt de sierlijke halfronde 3-zits bank samen met de houten tafel en twee naturel gestoffeerde stoeltjes een knus eiland voor de open haard. In de serre hangen we naturel gordijnen met een stevige rode bies, waardoor we subtiel de scheiding met de zithoek markeren. Drie robuuste, elegante witte lampen zorgen voor een fijne lichtverdeling in de ruimte. De blinds van de favoriete werkplek van de man in huis weerspiegelen met een knipoog zijn sportieve hobby.

Aan het plafond van de woonkamer hangen we uiteraard geen plafonnière, maar een waar kunstwerk van bladeren. Drie krukjes met dierenvachten komen op elk plekje in de kamer van pas. In de achterkamer vormt een grote loveseat met koeienhuid een heerlijk eiland dat aansluit bij de woonkeuken. Het witte new wave servies is binnen handbereik en vormt een natuurlijk contrast met de donkergrijs geverfde keukenwand. Lichtkunst van de woonkamer komt ook terug boven de eettafel in de keuken, waar we een onvergetelijke lamp hangen die met zijn takken en regendruppels met recht geheel op de natuur is geïnspireerd!

Wat vinden de bewoners ervan ?
“We hebben met Wies een zeer leuke, verrassende en vooral ook gezellige tijd gehad tijdens het inrichten van ons huis. Naar aanleiding van enkele sfeerimpressies die ik zelf had verzameld, is Wies op stap gegaan en heeft mij zeer kundig en creatief begeleid in het steeds meer vormgeven en inrichten van het huis. Wies heeft zelf heel veel ideeën en tegelijkertijd staat ze helemaal open voor een andere invalshoek. Zo hadden we samen met Wies onze woonkamer voorzien van een compleet nieuwe look en feel met prachtige landelijke accenten, maar zochten we nog een fijne verbinding tussen de woonkamer en de serre, waarbij het contact met de keuken bleef bestaan.

Wies kwam met een schitterende vondst door onze antieke love-seat te bekleden met een karakteristieke grijsbruine koeienhuid en deze midden in de ruimte te plaatsen. Daarin zitten de kinderen nu regelmatig lekker te lezen en wij samen heerlijk van muziek te genieten.

Kortom: het inrichten samen met Wies was een ontzettend inspirerend avontuur met een fantastisch resultaat!”

merlijn-woonkamer-01

merlijn-woonkamer-02

merlijn-woonkamer-03

merlijn-woonkamer-04

merlijn-woonkamer-05

merlijn-woonkamer-06

merlijn-woonkamer-07

merlijn-woonkamer-12

merlijn-woonkamer-11

merlijn-woonkamer-13

merlijn-woonkamer-08

merlijn-woonkamer-09

merlijn-woonkamer-10

Pin It on Pinterest

Share This